00159557
Stredná odborná škola agrotechnických a gastronomických služieb
J. Majlátha 2, Pribeník, 07651, SVK
50627708
FBR s.r.o.
Ľ. Kossutha 582/58, Kráľovský Chlmec, 07701, SVK
Chladené mäso bravčové, hovädzie a mäsové výrobky
bravčové mäso, hovädzie mäso, mäsové výrobky
Tovar, Služba
1. Chladené mäso bravčové, hovädzie a mäsové výrobky
|
|
---|---|
Funkcia |
zabezpečenie potravín na prípravu jedál v rámci školskej jedálne podľa platných noriem podľa potrieb objednávateľa vrátane dopravy a vyloženia na mieste dodania |
Technické vlastnosti |
Jed |
Mi |
Ma |
Pres |
Bravčové plece bez kostí k.u. | kg | 130 | ||
Bravčová krkovička bez kostí k.u. | kg | 60 | ||
Bravčové karé bez kostí a retiazky k.u. | kg | 200 | ||
Bravčové stehno bez kostí k.u. | kg | 40 | ||
Hovädzie stehno bez kostí býk k.u. | kg | 50 | ||
Hovädzie plece b.k. býk | kg | 15 | ||
Hovädzí roštenec býk | kg | 20 | ||
Bravčová panenka bez retiazky k.u. | kg | 15 | ||
Saláma suchá | kg | 10 | ||
Dusená šunka bravčová | kg | 40 | ||
Údené stehno | kg | 10 | ||
Údené lahôdkové karé bez kostí | kg | 10 | ||
Sušená šunka bez kostí a kože | kg | 3 | ||
Slanina na pečenie údená | kg | 10 | ||
Bravčové koleno zadné údené bez kostí | kg | 20 | ||
Klobása na pečenie | kg | 25 | ||
Klobása suchá | kg | 7 | ||
Párky | kg | 10 | ||
Údené bravčové plece b.k. | kg | 7 | ||
Údená bravčová krkovička b.k. | kg | 10 | ||
Bravčový bôčik bez kosti | kg | 10 | ||
Bravčová pečeň | kg | 20 | ||
Bravčová koža | kg | 5 | ||
Bravčové črevá ( 1 ks = 25 m ) | ks | 10 | ||
Bravčové nôžky | kg | 10 | ||
Bravčové pľúca | kg | 8 | ||
Bravčové srdce | kg | 8 | ||
Bravčová masť | kg | 5 | ||
Bravčové oškvarky | kg | 5 |
Technické vlastnosti | Hodnota / charakteristika |
Saláma suchá | Bravčové mäso 69%, hovädzie mäso 27%, bravčová slanina. Saláma je na povrchu hnedočervená, s presvitajúcim zrnením suroviny. Rez je lesklý s výraznou mozaikou chudých a tučných častí. |
Dusená šunka bravčová | Zloženie: bravčové stehno 92 % |
Údené stehno | 7 % mäsa - tepelne spracovaný mäsový výrobok z nasolených celých kusov mäsa bez kostí a vyúdené horúcim dymom |
Slanina na pečenie údená | Špeciálna úprava bravčového boku bez kostí. Zaúdená a tepelne opracovaná. Zloženie: bravčový bok bez kostí špeciálnej úpravy |
Bravčové koleno zadné údené bez kostí | Zloženie: bravčové zadné koleno špeciálnej úpravy. Zaúdené do zlatohnedej farby. Ucelený kus bravčového zadného kolena je vysolený dusitanovou soliacou zmesou a zbavený štetín. |
Klobása na pečenie | Vhodná na opekanie na prírodnom ohni alebo panvici. Má príjemnú, jemne pikantnú chuť. Zloženie: hovädzie mäso, bravčové mäso a prírodné koreniny |
Klobása suchá | Na povrchu červenohnedá farba, rez so stopami po paprike s nepravidelnou mozaikou chudých a tučných zŕn. Vôňa a chuť výrobku je výraznejšia po paprike, korenená. Zloženie: brav. mäso a koreniny |
Párky | Bravčové a hovädzie mäso min 82 % |
Názov |
Vrátane dopravy na miesto plnenia |
Cena tovaru je stanovená vrátane dopravy na určené miesto. Všetky náklady a výdavky spojené s prípravou a prepravou tovaru znáša uchádzač bez akéhokoľvek finančného nároku na verejného obstarávateľa. |
Dodávateľ predloží do 3 pracovných dni od uzavretia zmluvy podpísanú a opečiatkovanú podrobnú cenovú ponuku s jednotlivými cenami s DPH podľa jednotlivých položiek podľa výsledku obstarávania EKS. Podpísanú a opečiatkovanú ponuku zašle dodávateľ prostredníctvom elektronickej pošty. |
Tovar musí byť dodaný nepoškodený v zdravom a čerstvom stave v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru do skladu na miesto dodania. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. |
Verejný obstarávateľ pri dodávke mäsa a mäsových výrobkov postupuje v súlade s Uznesením vlády Slovenskej republiky č. 168 zo dňa 4. mája 2016 k Zásadám pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie a tak uplatňuje zásadu: „podporiť spotrebu slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov prostredníctvom štátnych a verejných inštitúcií formou ich prioritného nákupu pre zabezpečenie stravovania“. |
Mäso musí byť dodávané voľné, čerstvé a nebalené. Kvalita čerstvosti dodávaného mäsa nesmie javiť znaky: • po rozmrazení alebo zmrazení • obsahovať vodu, mastné alebo krvavé časti • cudzieho zápachu V prípade, ak víťazný uchádzač na základe čiastkovej objednávky dodá mrazené alebo rozmrazené mäso, bude sa táto skutočnosť považovať za hrubé porušenie zmluvy. |
Vysledovateľný pôvod mäsa : • Hovädzie mäso na dodacom liste bude označené referenčným číslom a údajom o krajine, kde bolo zviera narodené, chované a zabité na deklarovanom bitúnku. Nesplnenie povinnosti sa považuje za hrubé porušenie zmluvných podmienok. • Bravčové mäso na dodacom liste bude označené kódom dodávky a údajom o krajine, kde bolo zviera chované a zabité na deklarovanom bitúnku. Nesplnenie povinnosti sa považuje za hrubé porušenie zmluvných podmienok. |
Verejný obstarávateľ od uchádzačov požaduje pre predmetnú časť verejného obstarávania čerstvé opracované mäso a mäsové výrobky povinnosť dodávať predmet zákazky najvyššej kvality a plniť požiadavky stanovené legislatívou aj pre označovanie nebaleného tovaru. |
Keďže ide o komoditu, ktorá je určená na predaj bez balenia - „nebalené mäso“, víťazný uchádzač pri každom dodaní mäsa na dodacom liste (faktúre) uvedie minimálne tieto údaje: názov potraviny, údaj podľa osobitného predpisu, ktorý sa uvádza za slovom „Obsahuje:“, netto množstvo podľa osobitného predpisu, dátum minimálnej trvanlivosti alebo dátum spotreby, počas ktorej si mäso udržiava svoje úžitkové vlastnosti. |
Verejný obstarávateľ vyžaduje dodávku mäsa v lehote, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodacom liste, faktúre (na obale mäsa) mäsu neuplynula viac ako 1/3. V prípade ak uchádzač poruší svoje povinnosti pri označovaní mäsa alebo mäsu uplynie viac ako 1/3 z doby spotreby, verejný obstarávateľ takúto dodávku mäsa nepreberie a bude túto skutočnosť považovať za hrubé porušenie zmluvy. |
Predpokladané množstvá tejto časti predmetu zákazky sú iba orientačné, určené na základe predchádzajúcej spotreby verejného obstarávateľa a budú verejným obstarávateľom upravované počas platnosti kúpnej zmluvy podľa aktuálnych potrieb. |
Verejný obstarávateľ je oprávnený v čiastkovej objednávke objednať si aj také predmety zákazky, ktoré nie sú uvedené v týchto súťažných podkladoch alebo iný druh mäsa a mäsových výrobkov na základe zmenených požiadaviek na výživové a nutričné hodnoty stravy. |
Predmetom fakturácie bude len skutočne objednaný a dodaný druh tovaru ako aj skutočne objednané a dodané množstvo tovaru podľa nevyhnutnej potreby verejného obstarávateľa počas trvania kúpnej zmluvy. |
Verejný obstarávateľ pri realizácii dodávok tovaru uchádzačom bude vykonávať kontrolu preberaného tovaru z dôvodu overenia, či dodaný tovar má požadovanú kvalitu a spĺňa parametre čerstvosti, napr. overením, aký čas zostáva do dátumu spotreby resp. dátumu minimálnej trvanlivosti. Tovar bude preberať na základe senzorickej analýzy, t. j. na základe zmyslového posúdenia – čerstvosť, farba, vôňa mäsa a mäsových výrobkov. |
Mäso nesmie javiť znaky po rozmrazení alebo zmrazení, bez obsahu vody, bez cudzieho zápachu a mastných a krvavých častí. V prípade, ak uchádzač poruší zásadu čerstvosti a kvality dodaného tovaru, verejný obstarávateľ tento tovar nepreberie a bude to považovať za hrubé porušenie zmluvy. |
Pri mäsových výrobkoch verejný obstarávateľ požaduje minimálne dodržiavanie požiadaviek na ich výrobu, manipuláciu s nimi a ich umiestňovanie na trh v súlade s Vyhláškou 83/2016 Z. z. Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky zo dňa 14. januára 2016. |
Odkaz technickej špecifikácie na obchodnú značku alebo výrobcu tovaru je uvádzaný z dôvodu garantovania technických vlastností a kvalitatívnych parametrov tovaru. Pripúšťa sa tovar podľa technickej špecifikácie nahradiť ekvivalentným tovarom rovnakých alebo lepších technických vlastností a kvality. |
Súčasťou záväzku predávajúceho podľa zmluvy sú aj služby spojené s dodaním tovaru, t.j. zabezpečenie kompletizácie tovaru, balenie tovaru, jeho doprava a vyloženie v mieste plnenia, poskytnutie písomných dokumentov v súlade s Výnosmi Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR potrebných pre kvalitu potravín v slovenskom alebo českom jazyku. |
Predávajúci sa zaväzuje kupujúcemu znížiť jednotkové ceny kedykoľvek počas trvania zmluvy, a to v prípade zavedenia tzv. akciových cien tovaru na trhu (ďalej len „akciové ceny“), a to aj bez vyzvania kupujúcim, priamo znížením ceny vo faktúre vystavenej a doručenej kupujúcemu po dodaní tovaru, ktorého sa akciové ceny týkajú. |
Kupujúci sa zaväzuje predávajúcemu zvýšiť jednotkové ceny počas trvania zmluvy v prípade, ak Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na Pôdohospodárskej platobnej agentúry www.apa.sk v časti Agrárne trhové informácie Slovenska (ATIS) dva krát po sebe zverejní zvýšenie ceny danej potraviny. Kupujúci bude porovnávať zvýšenie ceny predávajúceho na konkrétny druh potraviny s priemernou cenou potraviny, ktorá je zverejnená na www.apa.sk . |
Ak uchádzač nevyužije možnosť použitia ekvivalentu a neuvedie vo svojej ponuke obchodný názov výrobku označeného obchodným názvom, bude mať verejný obstarávateľ za to, že uchádzač uvažoval s tým výrobkom, ktorého obchodný názov uviedol verejný obstarávateľ. |
Uchádzač sa zaväzuje dodávať verejnému obstarávateľovi tovar priebežne počas platnosti a účinnosti Kúpnej zmluvy do miesta dodania tovaru v lehote najneskôr do 2 dni od doručenia objednávky na základe rozhodnutia zodpovednej osoby, ktoré uvedie v čiastkovej písomnej alebo telefonickej objednávke, termín a čas doručenia tovaru. |
Tovar bude dodávaný na základe čiastkových objednávok, ktoré budú obsahovať špecifikáciu, množstvo, druh tovaru, požadované miesto a lehotu plnenia, tak aby bola zabezpečená kvalita tovaru z hľadiska záruky, druhu výrobku a počtu stravujúcich sa žiakov a personálu. |
Dovoz tovaru bude zabezpečený v zmysle platných zákonov vzťahujúcich sa na predmet zákazky, vo vhodne vybavených dopravných prostriedkoch, takým spôsobom, aby sa zachovala jeho zdravotná bezchybnosť. |
Faktúra je splatná do 14 dni odo dňa jej vystavenia. |
Kúpna zmluva platí od 22.8.2023 - 31.01.2024 |
Dodávateľ súhlasí so sprístupnením rozpisu jednotlivých jednotkových cien, ak bude objednávateľovi doručená žiadosť o sprístupnenie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z. v znení neskorších predpisov |
Objednávateľ si v dôsledku opakujúcich sa oprávnených reklamácií vyhradzuje na možnosť odstúpenia od zmluvy a požadovať náhradu vzniknutej škody. |
Objednávateľ si vyhradzuje právo neobjednať celé predpokladané množstvo tovaru. |
Názov | Upresnenie |
Do 3 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy, pred samotným plnením zmluvy predložiť potvrdenie Regionálnej, veterinárnej a potravinovej správy o spôsobilosti podmienok na prevádzkovanie. | Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok. |
Do 3 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy, pred samotným plnením zmluvy predložiť potvrdenie Regionálnej, veterinárnej a potravinovej správy o spôsobilosti presne uvedených motorových vozidiel na prepravu uvádzaných tovarov alebo záznam z kontroly vykonanej na motorových vozidlách uchádzača. | Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok. |
Do 3 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy, pred samotným plnením zmluvy predložiť doklad o oprávnení dodávať tovar. | Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok. |
Do 3 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy, pred samotným plnením zmluvy predložiť Certifikát bezpečnosti potravín ISO 22000:2005 - Systém manažérstva bezpečnosti potravín, alebo HACCP alebo podobnej kvality, ktorá má v systéme intenzívnejšiu kontrou autorizovanou kontrolnou inštitúciou. | Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok. |
Do 3 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy, pred samotným plnením zmluvy predložiť doklad o pravidelnosti veterinárneho dohľadu za posledných 5 mesiacov. | Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok. |
Názov | Veľkosť (bajtov) | Dátum vytvorenia |
---|
J. Majlátha 2 , Slovenská republika
22.08.2023 09:09 — 31.01.2024 09:09
1,00 je uvedené v prílohe č. 1
5 000,00
4 398,23
Názov | Merná jednotka | Výhodnejšia hodnota | Váha |
---|---|---|---|
Cena s DPH | € | Menšia | 100 |
10.08.2023 09:10
18.08.2023 10:08
18.08.2023 10:23
20 min.
2 min.
Dátum predloženia | Hodnota | MJ | Kritérium |
---|---|---|---|
17.08.2023 13:59 - Vstupná ponuka | 4 998,69 | € | Cena s DPH |
17.08.2023 16:42 - Najvýhodnejšia ponuka | 4 815,00 | € | Cena s DPH |
Vážený používateľ,
v súvislosti s povinnosťou elektronizácie verejného obstarávania od 18.10.2018 a zároveň s cieľom vylepšenia používateľského komfortu sme pre vás pripravili novú verziu systému EKS, ktorá so sebou prináša: