31770398
Centrum sociálnych služieb Pod Karpatmi
Hrnčiarska 37, Pezinok, 90201, SVK
46447466
HOOTS s. r. o.
Blumentálska 20, Bratislava, 81107, SVK
Zabezpečenie stravovania pre obyvateľov a zamestnancov a prenájom stravovacieho zariadenia
príprava jedál, varenie jedál
Služba
1. Zabezpečenie stravovania pre obyvateľov a zamestnancov a prenájom stravovacieho zariadenia
|
|
---|---|
Funkcia |
Predmetom zákazky bude zabezpečenie stravovania pre obyvateľov a zamestnancov, ako aj iných stravníkov, a to výroba a výdaj stravy samoobslužným spôsobom pre cca 150 stravníkov. Zabezpečenie stravovania sa vyžaduje 7 dní v týždni a to aj v dňoch pracovného pokoja, resp. všetkých cirkevných a štátnych sviatkov- počas celého roka. |
1 . Prehľad počtov jedál pre zamestnancov, obyvateľov a iných stravníkov: |
-pre zamestnancov a pre iných stravníkov samoobslužným spôsobom, výberom z dvoch jedál: obed - 12 (5 dní v týždni) z toho 5 (7 dní v týždni) 20 pre iných stravníkov (7 dní v týždni) |
- pre obyvateľov samoobslužným spôsobom, výberom z dvoch jedál: obed - 35 (7 dní v týždni) racionálna alebo diéta |
- pre obyvateľov , lôžkové oddelenie - celodenná strava: raňajky - 35 racionálna, 15 diabetická, 15 žlčníková, desiata - 35 racionálna, 15 diabetická, 15 žlčníková, obed - 35 racionálna (7 dní v týždni), 15 diabetická (7 dní v týždni), 15 žlčníková (7 dní v týždni), olovrant - 35 racionálna, 15 diabetická, 15 žlčníková, večera - 35 racionálna, 15 diabetická, 15 žlčníková, II. večera - 15 diabetická |
2. Funkčné požiadavky na predmet zákazky: 2.1.Výška ceny stravného pre stravné jednotky (cena potravín určených na prípravu príslušného denného jedla je určená s DPH) : Cena potravín - racionálna (výška sadzby v € do 3,40), dia(výška sadzby v € do 4,20) z toho raňajky v € pri racionálnej strave 0,408€ a pri dia strave 0,462€. Cena potravín určená aj S DPH |
2.2. Odporúčané zloženie spotreby potravín na osobu a deň na dosiahnutie požadovaných energetických a výživových hodnôt podľa príslušnej stravnej. |
P. č. Druh potravín Stravná dávka v gramoch 1 / 4 1. Bravčové mäso 69/ 103 2. Hovädzie mäso 68/89 3. Údené mäso 6/9 4. Ostatné mäso 2/2 5. Vnútornosti 6/14 6. Údeniny a výrobky z mäsa 45/60 7. Mäsové konzervy 38/ 43 8. Mäso spolu 234/320 9. Hydina a hydinové výrobky 30/30 10. Kosti 2/2 |
11. Ryby 10/8 12. Rybie výrobky a konzervy 16/11 13. Maslo 20/25 14. Masť a slanina 11/15 15. Jedlé tuky a oleje 27/35 16. Mlieko čerstvé 280/295 17. Mliečne výrobky 74/72 18. Syry 30/34 19. Vajcia 36/50 20. Chlieb 320/340 21. Bežné pečivo 90/59 22. Jemné pečivo 33/40 23. Trvanlivé pečivo 14/20 24. Cestoviny 21/20 25. Múka, krúpy a vločky 70/78 26. Ryža 32/27 27. Strukoviny 14/18 28. Cukor a cukrárenské výrobky 60/80 29. Zemiaky 460/419 30. Zelenina čerstvá a mrazená 185/190 31. Zelenina sterilizovaná a sušená 85/70 |
32. Kapusta sterilizovaná a kyslá 20/20 33. Zelenina spolu 290/280 34. Ovocie čerstvé, mrazené a sušené 89/88 35. Citrusové plody 40/40 36. Kompóty 28/35 37. Zahustené ovocné výrobky 35/35 38. Ovocie spolu 192/198 39. Prísady, nápoje a ostatné potraviny 357/355 |
P. č. Druh potravín Prídavok potravín v gramoch A B C D 1. Mäso spolu - 50 50 50 2. Čerstvé mlieko - - - - 3. Mliečne výrobky - - - - 4. Chlieb - 100 100 100 5. Trvanlivé pečivo - - - - 6. Cukor a cukrárenské výrobky 25 - - 25 7. Ovocie spolu - - 100 100 8. Prísady, nápoje a ostatné potraviny 300 300 300 350 |
Výživové hodnoty: P.č. Druh M.J.Stravná dávka 1 / 4 1. Energetická hodnota kJ 14.560/17.981 2.Bielkoviny- Živočíšne g 62/78 3. Rastlinné g 55/58,1 4. Spolu g 117/136,1 5. Tuky g 126/156,9 6. Kyselina linolová g 11/12,6 7. Sacharidy g 510/570 8.MinerálnelátkyVápnik mg 997 /1.100 9. Fosfor mg 1.800/2.000 10. Železo mg 20/23 11.VitamínyA-ekv. retinolu µg 1.100/1.20012. B1 mg 1,7 213. |
B2 mg 1,9 214. P-P-ekv. niacinu mg 23 2315. C mg 85 90 P.č. Druh M.J.Prídavok potravín A B C D 1. Energetická hodnota kJ -/ 1.170/1.700/ 1.830 2.BielkovinyŽivočíšne g -/ 8,2/ 8/ 20,6 3. Rastlinné g -/ 1,6/2,7/2,7 4. Spolu g -/ 9,8/ 10,7/ 23,3 |
5. Tuky g -/ 14,4/ 19,6/ 14,8 6. Kyselina linolová g -/ 0,6/ 1,1 /0,6 7. Sacharidy g - /28 /46 /52 8.MinerálnelátkyVápnik mg -/ 72/ 26,4/ 189 9. Fosfor mg -/125/ 131/ 264 10. Železo mg - /1,3 /2,1/ 2,7 11.Vitamíny A-ekv.retinolu µg -/ 24/ 94/ 146 12. B1 mg -/ 0,12/ 0,17/ 0,12 13. B2 mg -/ 0,12/ 0,13/ 0,28 14. P-P-ekv.niacinu mg -/ 2,3/ 3,7/ 7,4 15. C mg -/ -/ 2,4/ 2,1 |
2.3. Harmonogram výdaja stravy: PO – PI (R70,D70,O135,Ol70,V70,II.V 15) SOBOTA (R70,D70,O100,Ol70,V70,II.V 15) NEDEĽA (R70,D70,O135,Ol70,V70,II.V 15) |
3. Technická charakteristika miest poskytovania služby: 3.1. Miestom poskytovania služby je v budove dodávateľa (kuchyňa). 3.1.1 Výmer plôch je 136,75m2 a cena prenájmu za rok v €/m2 je 6 €. Cena celkom za rok 820,50€ |
a) uchádzač je povinný si prenajať k zabezpečeniu prevádzky všetky uvedené plochy |
b) uchádzač je povinný zabezpečiť prevádzku prenajatých priestorov v súlade s podmienkami dohodnutými v zmluve |
c) uchádzač je povinný zabezpečiť pravidelný odvoz nebezpečných odpadov, ktoré sa hromadia v lapači tukov (objem cca 7000l/rok) na vlastné náklady |
Technické vlastnosti | Hodnota / charakteristika |
3.1.2. Priemerná spotreba energií za rok v prenajatých priestoroch | kuchyňa v budove dodávateľa |
tepelná energia - a) vykurovanie prenajatých priestorov, b) ohrev teplej vody | a) spotreba za rok 74,30GJ, jednotková cena v € 23,713 €/GJ, náklady za rok v € 1761,87 €, b)spotreba za rok 29,50 GJ, jednotková cena v € 23,713 €/GJ, náklady za rok v € 699,53€. |
Predpokladaná výška zálohových platieb v € pre tepelnú energiu | 1761,87 € + 699,53 €= 2461,40 € |
Elektrická energia | spotreba za rok 50000 kWh, Jednotková cena v € 0,1844€/kWh, náklady za rok - predpokladaná výška zálohových platieb je 9220,00 € |
Vodné a stočné | spotreba za rok 350,0 m3, Jednotková cena v € 1,0757€/m3, náklady za rok - predpokladaná výška zálohových platieb je 376,50 € |
Stočné zrážková voda | spotreba za rok 350,00m3, Jednotková cena v € 1,0350€/kWh, náklady za rok - predpokladaná výška zálohových platieb je 362,25 € |
Celková predpokladaná výška zálohových platieb za energie ročne v € | 12 420,15 € |
Celková predpokladaná výška zálohových platieb za energie mesačne v € | 1035 € |
Názov |
-Jednotkové ceny energií uvedené vyššie ako "jednotková cena" sú aktuálne ku dňu spracovania súťažných podkladov. Výpočty uvedené ako "náklady za rok v € a predpokladaná výška zálohových platieb v € je nutné považovať za orientačné. Skutočné náklady budú závisieť od veľkokuchynských zariadení, ktoré bude uchádzač využívať, od skutočnej spotreby energií a prevádzkových nákladov, respektíve od celkovej výmery prenajatých priestorov. |
3.1.2 . Výpočet spotreby energií: Vykurovanie priestorov- množstvo tepla a cena je určená technickým prepočtom. Podklad pre fakturáciu dodaného tepla je daný vykurovanou plochou. Spotreba tepla v GJ na 1 m2 vykurovanej plochy miestnosti je 0,5 GJ. Cena je počítaná z plochy 236,27m2. (Množstvo GJ 148,55*0,5=74,30GJ 74,30GJ*23,713€=1761,87€ za rok 1761,87€ za rok/12 = 146,82€. Ohrev teplej vody - cena je odvodená od množstva odobratej vody, ktorá je meraná podružnými vodomermi a množstvom GJ potrebnými na ohrev a cenu za 1GJ - technickým prepočtom. |
Elektrická energia - množstvo spotrebovanej elektrickej energie je merané podružným elektromerom v objekte. Jednotková cena je priemer z FA za časové obdobie (štvrťrok, polrok, rok). V prípade, že budú merané priestory, ktoré nie sú prenajaté bude odpočítaná spotreba týchto spotrebičov technickým prepočtom. Vodné a stočné - je fakturované podľa cenníka BVS a.s. Množstvo spotrebovanej vody je merané podružnými meračmi. Stočné a zrážková voda - je fakturované podľa cenníka BVS a.s a je prepočítaná pomerom skutočnej plochy a prenajatej plochy. |
V prípade zálohy na energie bude vystavený splátkový kalendár a v januári bude vystavená FA na skutočné spotrebované energie. |
3.1.3. Technické vybavenie a príslušenstvo stravovacieho zariadenia: veľkokuchynské zariadenie - účtovná cena v € 39 872,90 €, cena prenájmu v € za rok 3,99. Požiadavky: a) na základe požiadavky uchádzača verejný obstarávateľ umožní nainštalovať vlastné VKZ. b) Vykalkulovaná výška nájmu bude znížená o čiastku za nájom VKZ, ktoré bude vyradené z prevádzky. c) Uchádzač je povinný zabezpečiť na vlastné náklady opravy, údržbu a stanovené predpísané revízie u prenajatého veľkokuchynského zariadenia. Konkrétne podmienky budú obsahom nájomnej zmluvy. |
-"PREHĽAD VEĽKOKUCHYNSKÉHO ZARIADENIA V OBJEKTE - predmet nájmu" |
1. Plynový sporák TECNOINOX 4-horák+elektr.rúra GN 2/1 ks 1 2 223,93 Ročná cena prenájmu /0,22 € |
2. Plynové varidlo TECNOINOX,6-horák, High Power 30 kW s podstavcom ks 1 1 788,82 1 788,82 Ročná cena prenájmu/0,18€ |
3. Neutrálny element atyp TECNOINOX s podstavcom ks 1 716,92 716,92 Ročná cena prenájmu/0,07€ |
4. Plynový kotol TECNOINOX,50 litr. ks 1 4 127,53 4 127,53 Ročná cena prenájmu/0,41€ |
5. Elektrická smažiaca panvica TECNOINOX,50 litr. ks 1 3 296,82 3 296,82 Ročná cena prenájmu/0,33€ |
6. Digestor stredový nerez. ks 1 1 905,36 1 905,36 Ročná cena prenájmu/0,19€ |
7. Plynový konvektomat ERRE 2 s parným bojlerom,8xGN1/1,ERRE MIX 081 s prislušenstvom ks 1 8 762,26 8 762,26 Ročná cena prenájmu/0,88€ |
8. Plynová stolička-zemný plyn ks 1 591,12 591,12 Ročná cena prenájmu/0,06€ |
9. Digestor nástenný nerez,tukové filtre,osvetlenie,ventilátor ks 1 1 324,44 Ročná cena prenájmu/0,13€ |
10. Ohrievací výdajný gastropult mobilný+pracovný stôl ks 1 1 572,07 Ročná cena prenájmu/0,16€ |
11. Univerzálny robot, 30 litr. S príslušenstvom ks 1 3 106,76 Ročná cena prenájmu/0,31€ |
12. Umývačka riadu PROJECT jednoplášťová s príslušenstvom ks 1 1 579,90 Ročná cena prenájmu/0,16€ |
13. Policová zostava skladaná ks 1 390,69 Ročná cena prenájmu/0,04€ |
14. Nárezový stroj SIRMAN s príslušenstvom ks 1 2 096,46 Ročná cena prenájmu/0,21€ |
15. Kúter, nerezové prevedenie AISI 304 ks 1 731,30 Ročná cena prenájmu/0,07€ |
16. Chladnička skladová 360 litr. ks 6 4 777,92 Ročná cena prenájmu/0,48€ |
17. Škrabka zemiakov lakovaná, výkon 200kg/hod ks 1 880,60 880,60 Ročná cena prenájmu/0,09€ |
4. Požiadavky na komplexnosť dodania predmetu zákazky: 4.1. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v oblasti stravovacieho režimu- |
a) pri príprave stravy rešpektovať denné ceny stravného, t.j. cenu potravín určených na prípravu raňajok, obeda a večere podľa príslušnej stravnej jednotky (podľa zákona č.448/2008 Z.z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/91 o živnostenskom podnikaní v znení neskorších predpisov a platného VZN BSK) b) zabezpečiť dodržiavanie zákona č. 355/2007 Z.z o ochrane,podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov - povinnosti spojené s prevádzkovaním zariadení spoločného stravovania |
c) zabezpečiť prípravu jednotlivých denných jedál a prípravu príslušných diét (diabetická, šetriaca, neslaná) d) Zabezpečiť k vydávaným denným jedlám nápoj. V letnom období zabezpečiť k vydávanému obedu a večeri studený nápoj, v zimnom období teplý nápoj. e) zabezpečiť výdaj stravy v jedálni v budove objektu samoobslužným spôsobom - formou okienkového výdaja. |
4.2. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v oblasti prípravy a výdaja stravy- a) zabezpečiť prípravu stravy podľa jedálneho lístka odsúhlaseného stravovacou komisiou. V jedálnom lístku musí byť uvedená pri každom jednotlivom jedle hmotnosť porcie po tepelnej úprave. b) zabezpečiť, aby množstvo pripravovanej stravy zodpovedalo platnej ceny stravného určenej pre raňajky, obed a večeru podľa príslušnej stravnej jednotky, dodržiavať stanovenú skladbu potravín pre príslušnú stravnú jednotku. |
c) Zabezpečiť obyvateľom stravu v súlade zo zásadami zdravej výživy, s prihliadnutí na vek a zdravotný stav, poskytnutie diét - šetriaca, diabetická, neslaná alebo špeciálna diéta (podľa ordinácie odborného lekára) Raňajky: Desiata: Obed : polievka + hlavné jedlo (mäsité, múčne, zeleninové - podľa druhu diety) múčnik alebo ovocie, nápoj (čaj, sirup. voda, ovocná šťava a pod.), chlieb alebo pečivo, Olovrant: Večera: 2Večera: |
d) Výdaj stravy zabezpečiť v jedálni situovanej v objekte v stanovenom čase: raňajky: 7,30 - 8,30hod, desiata: 10,00 - 10,30hod, obed: 12,00 - 13,30hod, olovrant: 15,00 - 15,30hod, večera: 17,30 - 18,30hod. e) zabezpečiť z vlastných prostriedkov materiál potrebný pri príprave a výdaji stravy (porcelán, príbory, podnosy, kuchynský riad a príslušenstvo), čistiaci, dezinfekčný a obalový materiál (obrusy, servítky...). |
f) Zabezpečiť doplňovanie poškodeného, prípadne chýbajúceho materiálu potrebného pri príprave a výdaji stravy. g)Zabezpečiť prostriedky na dochucovanie jedál ( napr. soľ, korenie, ocot...) a ich pravidelné doplňovanie. h) Zabezpečiť nákup surovín v zodpovedajúcej kvalite v súlade so zákonom NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov. i) z prípravy stravy vylúčiť jedlá, ktorých súčasťou je alkohol. j) Pri príprave teplej stravy nesmú byť použité potraviny, ktoré už boli tepelne spracované v procese prípravy inej teplej stravy |
k) pri príprave jedál nie je možné využívať jedlá z predchádzajúcich dní. 4.3. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v oblasti hospodárenia so stravným- a) Zabezpečiť rovnomerné čerpanie náležitostí stravného určeného pre raňajky, desiata, obed, olovrant a večeru podľa príslušnej stravnej jednotky a platnej ceny stravného. Rozdiely v stravných jednotkách sa vyrovnávajú štvrťročne tak, aby stravná jednotka bola v priemere za deň dodržaná. 4.4. Požiadavka ver. obstarávateľa na dodávateľa v oblasti kontroly- a) zabezpečiť vypracovanie a vyvesenie týždenného jedálneho lístka v jedálni |
podľa požiadavky zástupcu verejného obstarávateľa, prístupneho všetkým stravníkom, pri dodržaní všetkých energetických a nutričných zložiek stravy s tým, že sa hlavné jedlá nebudú v priebehu 14 dní opakovať. Jedálny lístok musí obsahovať pri každom jednotlivom jedle hmotnosť porcie po tepelnej úprave. b)Zabezpečiť prerokovanie jedálneho lístka do 3. pracovného dňa v týždni komisiou určenou zástupcom verejného obstarávateľa a predkladať návrh jedálneho lístka na nasledujúci týždeň na odsúhlasenie zástupcovi verejného obstarávateľa do 4.pracovného dňa prebiehajúceho týždňa. |
c)Prípadné zmeny v jedálnom lístku musí uchádzač vopred prerokovať so zástupcom verejného obstarávateľa. d) Zabezpečiť spoluprácu so stravovacou komisiou, ktorú zriadi zástupca verejného obstarávateľa, zúčastňovať sa na rokovaniach tejto komisie a reagovať na prípadné podmienky tejto komisie ku kvalite pripravovanej stravy, k skladbe jedálnych lístkov resp. k spôsobu výdaja stravy. e) Umožniť pred každým výdajom stravy zástupcovi verejného obstarávateľa kontrolu pripravovanej stravy. f) Zabezpečiť v prenajatých priestoroch a kuchyne v objekte a u vlastných pracovníkov kontrolu dodržiavania |
všetkých všeobecne záväzných právnych predpisov, hlavne v oblasti hygieny potravín, odpadov, ekológie, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, protipožiarných opatrení podľa platných noriem. 4.5. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v prípade porúch v dodávke vody, palív a energií - a) Zabezpečiť a spracovať plán náhradného stravovania v prípade poruchy v dodávke vody, palív a energií. b)Predložiť do 90 dní od podpísania zmluvy o poskytovaní stravovania obyvateľom a zamestnancom plán náhradného stravovania v prípade poruchy v dodávke vody, palív a energií. |
4.6. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v oblasti dodržiavania hygienických podmienok - a) zástupca verejného obstarávateľa zastúpený ním poverenými osobami si vyhradzuje právo posudzovať hygienické podmienky skladovania potravín, prípravy a výdaja stravy, kontrolovať hyg. stav skladovania potravín. b) Uchádzač je povinný zabezpečiť dodržiavanie ustanovení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov. c) uchádzač je povinný spracovať prevádzkový poriadok kuchyne vrátane dokumentácie HACCP |
d) Uchádzač je povinný predložiť do 90 dní od podpísania Zmluvy o poskytnutí stravovania obyv. a zamest. prevádzkový poriadok vrátane dokumentácie HACCP na schválenie Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Bratislave, Ružinovská 8, Bratislava. Povinnosť schválenia sa týka aj skejkoľvek vykonanej zmeny v prevádzkovom poriadku alebo v dokumentácii HACCP. e) uchádzač je povinný zabezpečiť vlastný odber a uloženie vzoriek pripravovanej stravy v sterilných nádobách v chladiarenskom zariadení prenajatých priestorov kuchyne po dobu 48 hodín a viesť k tomu potrebnú dokumentáciu. |
Uchovávanie vzoriek bude bezplatné. f) je povinný zabezpečiť v dňoch prípravy a výdaja stravy umývanie použitého riadu a porcelánu, upratovanie prenajatých priestorov a kuchyne vrátane likvidácie zvyškov stravy na vlastné náklady, vlastnými prostriedkami a silami. 4.7. Požiadavka verejného obstarávateľa na dodávateľa v oblasti bezpečnosti pri práci, požiarnej ochrany a ochrany životného prostredia - a) dodávateľ sa zaväzuje, že plnenie predmetu zmluvy zabezpečí len prostredníctvom zdravotne a odborne spôsobilých pracovníkov. |
b) zodpovedá za dodržiavanie zásad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, požiarnej ochrany a ochrany životného prostredia na pracovisku. c) je povinný dodržiavať ustanovenia zákona č. 124/2006 Z.z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 309/2007 Z.z. a vzhlášku č. 500/2006 Z.z. ktorou sa ustanovuje vzor záznamu o registrovanom pracovnom úraze, d) na vlastné náklady zabezpečí pre zhromažďovanie odpadov odpadové nádoby (kontajnery). Zodpovedá za udržiavanie poriadku v blízkosti odpadových nádob (kontajnerov) |
Všetky druhy odpadov, ktoré budú vznikať počas predmetu plnenia bude likvidovať na vlastné náklady uchádzač. e) zaväzuje sa dodržiavať zákon č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov, f) zástupca verejného obstarávateľa je povinný plniť úlohy požiarnej ochrany podľa zákona č. 314/2001 Z.z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov, g)uchádzač je povinný bezodkladne hlásiť vznik ekologickej havárie zástupcovi verejného obstarávateľa a prijať vlastnými zamestnancami nevyhnutné opatrenia na odstránenie následkov. |
i) je povinný zabezpečiť odvoz nebezpečných odpadov, ktoré sa hromadia v lapači tukov a odpadov a v lapači škrobov na vlastné náklady |
5. Požiadavky na dodávateľa v oblasti objednávania stravy, nahlasovania počtu stravníkov, upresňovania počtu stravníkov, evidencia a kontrola pri stravovaní obyvateľov a zamestnancov. a) Za týmto účelom je potrebné pre obyvateľov a zamestnancov: - zabezpečiť výdaj stravy v množstvách podľa jedálneho lístka, - zabezpečiť nahlásenie počtu jedál do 9,00 hod predchádzajúceho dňa na nasledujúci deň, - zabezpečiť odhlásenie stravy na nasledujúci deň u hlavnej sestry vždy do 9,00 hod., - zabezpečiť nahlásenie počtu stravníkov na sobotu a nedeľu, musí byť spresnené vždy vo štvrtok do 9,00 hod., |
- zabezpečiť nahlásenie počtu stravníkov na pondelok najneskôr v piatok do 9,00 hod., b) zástupca ver. obstarávateľa je povinný viesť denný prehľad o počte objednaných jednotlivých denných jedál , ktorý denne podpisujú dodávateľ a osoba zástupcu ver. obstarávateľa. Prehľad slúži ako príloha k faktúre u dodávateľa ako doklad na kontrolu fakturovaných skutočne objednaných jednotlivých denných jedál u zástupcu ver. obstarávateľa. |
c) Zástupca ver. obstarávateľa je povinný odsúhlasiť počty fakturovaných objednaných jednot. denných jedál na základe prehľadov objednaných jednot. denných jedál potvrdených zástupcom ver. obstarávateľa a dodávateľom, d) dodávateľ je povinný zabezpečiť zaistenie objednanej stravy pre neprítomných obyvateľov a zamestnancov zástupcu ver. obstarávateľa na dobu do 4 hodín od ukončenia prípravy stravy v počte spresnených zástupcom ver. obstarávateľa. e) dodávateľ bude faktúry predkladať zástupcovi ver. obstarávateľa 1x mesačne, najneskôr do 5. dňa nasledujúceho mesiaca |
6. Uchádzač a verejný obstarávateľ sa dohodnú na ročnom nájomnom za nebytové priestory stravovacej prevádzky a kuchyne o ploche 136,75 m2 nasledovne: Cena prenájmu za rok v €/m2 bude 6,-€. Spolu v € 820,50€ (viď prílohu č. 1 - Situačný plán priestorov kuchyne - prízemie, a prílohu č. 2 - Situačný plán priestorov kuchyne - suterén) |
Legenda prenajatých priestorov prízemia a suterénu objektu kuchyňa-príloha č. 1. Situačný plán priestorov kuchyne 1.kancelária-denný sklad 11,8m2, 2 . denný sklad 3,50m2, 3. sklad odpadkov 2,00m2, 4. vstup personál 8,08m2, 5. umývarka 1,25m2, 6. WC personál 1,23m2, 7. vybíjanie vajíčok 3,60m2, 8. chodba 8,85m2, 9. sklad potravín 3,90m2, 10. čistá príprava mäsa 4,76m2, 11. umývarka kuchynského riadu 6,76m2, 12. kuchyňa 31,94m2, 13. upratovačka kuch. 2,60m2, 14. vstup kuchyňa 4,40m2 |
príloha č. 2. Situačný plán priestorov kuchyne - suterén - 15 . hrubá príprava zeleniny 13,60m2, 16. sklad zeleniny 8,50m2, 17. manipulácia 7,20m2, 18. šatňa zamestnanci 8,78m2, 19. umývarka zam. 4,00m2 |
a) V cene nájomného nie sú zahrnuté služby, ktoré pozostávajú z dodávky tepla,TÚV, vodného a stočného, stočné zrážková voda, plynu na varenie a elektrickej energie. Tieto náklady sú zahrnuté nižšie v písmene e) bod 6. b) Zmluvné strany sa dohodnú, že ver. obstarávateľ má právo cenu nájmu, prípadne energií jednostranne upraviť o niektoré ekonomické položky, ktoré sa objektívne v rámci celej republiky menia (napr. devalvácia, inflácia a pod.). Ver. obstarávateľ je povinný písomne informovať dodávateľa o zvýšení cien. |
Upravené ceny sú záväzné od nasledujúceho kalendárneho mesiaca po ich odoslaní dodávateľovi zo strany ver. obstarávateľa. c) Pre zhromažďovanie odpadov si uchádzač na vlastné náklady zabezpečí príslušné odpadové nádoby, resp. kontajnery. Zodpovedá za udržiavanie poriadku v blízkosti odpadových nádob, resp. kontajnerov. Všetky druhy odpadov, ktoré budú vznikať počas realizácie predmetu plnenia bude likvidovať na vlastné náklady dodávateľ, |
d) Neakceptáciu ceny nájmu a/alebo výšky zálohy na služby poskytované s užívaním predmetu nájmu, upravených podľa bodu 6. písmena b) uchádzačom, považujú zmluvné strany za podstatné porušenie tejto zmluvy. e) Cena za energie a služby: Zmluvné strany sa dohodnú na nasledujúcej zálohovej platbe za energie a služby štvrťročne:-cena za elektrickú energiu štvrťročne 1 152,00 €-cena za dodávku tepla štvrťročne 350,00 €- cena za TÚV štvrťročne 175,00 €-cena za vodné a stočné štvrťročne 100,00 €-stočné a zrážková voda 90,00 €- cena za plyn na varenie štvrťročne 350,00€ ŠTVRŤROČNE SPOLU: 2 217,00€ |
Zálohová platba za energie, dodávku tepla, TÚV, vodné a stočné, stočné a zrážková voda cena za plyn na varenie a poskytnuté služby za jeden rok je 8 868,00 €. f) ver. obstarávateľ uskutoční vyúčtovanie zálohy do 30. apríla nasledujúceho roka podľa skutočných nákladov. Dodávateľ je povinný uhradiť nedoplatok do 10 dní od doručenia vyúčtovania ver. obsatrávateľom. Právo na reklamáciu vyúčtovania nemá odkladný účinok z povinnosti zaplatenia. V prípade oneskoreného uhradenia dlžnej čiastky má ver. obstarávateľ. právo účtovať dodávateľovi zmluvnú pokutu podľa písm.h) bodu 6. |
a úroky z omeškania podľa bodu 6. písm.ch) ods. 14 tejto zmluvy. V tej istej lehote je ver. obstarávateľ povinný vrátiť dodávateľovi preplatok zistený vyúčtovaním. g) Spôsob úhrady nájmu a služieb: g 1. Uchádzač je povinný platiť nájomné a dohodnuté platby za energiu a služby štvrťročne, a to vopred, vždy do 15. dňa posledného mesiaca predchádzajúceho štvrťroka vo výške: - nájomné 205,13€, - energie a služby 2 217,00€ na účet odberateľa na základe faktúry. |
g 2. Zmluvné strany sa dohodnú na prvej splátke nájomného a služieb za obdobie od 01.12.2017 do 31.03.2018 vo výške:- nájomné 273,50€-energie a služby 2 217,00€ s termínom úhrady do 31.01.2018 na účet prenajímateľa na základe faktúry, h ) Zmluvná pokuta: h 1. Zmluvné strany sa dohodli, že v prípade omeškania dodávateľa s úhradou nájomného v zmysle bodu 6. písm. g) (Spôsob úhrady nájmu a služieb) , je tento povinný zaplatiť odberateľovi zmluvnú pokutu vo výške 0,03 % z dlžnej sumy za každý deň omeškania až do zaplatenia, ak sa nedohodnú inak. |
Zaplatením zmluvnej pokuty nie je dotknutý nárok odberateľa na náhradu škody, ktorej sa môže odberateľ domáhať bez ohľadu na výšku zaplatenej zmluvnej pokuty. Zaplatením zmluvnej pokuty nezaniká dlžníkova povinnosť plnenia podľa tejto zmluvy, ktoré je zabezpečené zmluvnou pokutou. Dodávateľ je povinný zaplatiť zmluvnú pokutu, aj keď porušenie povinnosti nezavinil. Zaplatením zmluvnej pokuty nezaniká dodávateľova povinnosť platiť úrok z omeškania podľa tejto zmluvy, ak sa strany nedohodnú inak. h 2. Príslušná suma sa považuje za uhradenú až jej pripísaním na účet odberateľa. |
7. Práva a povinnosti zmluvných strán: 1. 7.1. Odberateľ protokolárne odovzdá dodávateľovi nebytové priestory v stave spôsobilom na ich užívanie podľa účelu tejto zmluvy. Dodávateľovi je stav priestorov známy a preberá ich v stave, v akom sa tieto nachádzajú. |
7.2. Dodávateľ znáša na vlastné náklady opravy účelovej povahy, drobné opravy, obvyklé užívacie práce, ako aj náklady vzniknuté neprimeraným užívaním priestorov nájomcom alebo osobami, ktoré sa s jeho súhlasom zdržujú v prenajatých priestoroch. |
7.3. Dodávateľ nemôže zmeniť dohodnutý účel užívania bez písomného súhlasu odberateľa. |
7.4. Dodávateľ nemôže vykonať stavebné úpravy bez písomného súhlasu odberateľa a príslušného stavebné úradu. Pri porušení tohto ustanovenia je dodávateľ povinný zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške 3.319,39 € za každé takéto porušenie. Ustanovenia písm.h) tohto článku platia primerane. |
7.5. Dodávateľ je povinný bez zbytočného odkladu oznámiť potrebu opráv, ktoré má odberateľ urobiť a umožniť vykonanie týchto a iných nevyhnutných opráv, inak dodávateľ zodpovedá za škodu, ktorá nesplnením povinnosti vznikla. |
7.6. Dodávateľ sa zaväzuje, že nebytové priestory stravovacej prevádzky a kuchyne bude užívať dohodnutým spôsobom, v súlade s predmetom svojej činnosti. |
7.7. Dodávateľ nie je oprávnený dať nebytové priestory alebo ich časť do nájmu, podnájmu alebo výpožičky inej fyzickej alebo právnickej osobe. Ak dodávateľ prenechá nebytové priestory stravovacej prevádzky a kuchyne nájmu, podnájmu alebo výpožičky, je takáto zmluva neplatná. |
7.8. Dodávateľ nemôže na nebytové priestory stravovacej prevádzky a kuchyne zriadiť záložné právo alebo tento majetok inak zaťažiť. |
7.9. Dodávateľ umožní odberateľovi vstup do prenajatých priestorov v prípade odborných prehliadok elektrických zariadení, výkonu revízií a pod., ako aj vstup do prenajatých priestorov v prípade mimoriadnych udalostí (havária kúrenia, vody a pod. a mať v zapečatenej obálke kľúče od prenajatých priestorov), ako aj na vykonávanie kontrol dodržiavania jednotlivých ustanovení tejto zmluvy. |
7.10. Po skončení zmluvy dodávateľ zápisnične odovzdá odberateľovi prenajaté nebytové priestory v pôvodnom stave zodpovedajúcom ich primeranému opotrebeniu bez nároku na úhradu nákladov za úpravy priestorov, ak sa s odberateľom dopredu písomne nedohodnú inak. |
7. 11. Dodávateľ zodpovedá v plnom rozsahu za protipožiarnu ochranu prenajatých priestorov (v zmysle zákona NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi a vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov) a zaväzuje sa pred začatím prevádzky, ako aj počas prevádzky vykonať všetky potrebné opatrenia na zabránenie vzniku požiaru, resp. inej havárie. |
7.12. Ak dôjde k vypovedaniu zmluvy odberateľom a dodávateľ neodovzdá nebytové priestory v posledný deň výpovednej lehoty alebo pri ukončení zmluvy , zmluvné strany sa dohodnú, že nebytové priestory môže vypratať odberateľ na náklady a zodpovednosť dodávateľa . V takom prípade nenesie odberateľ žiadnu zodpovednosť za prípadnú škodu na vypratávaných veciach. Odberateľ je povinný termín vypratania nebytových priestorov oznámiť dodávateľovi aspoň 3 dni pred plánovaným termínom uskutočnenia vypratania. |
7.13. Odberateľ nezodpovedá za majetok dodávateľa v prenajatých priestoroch, ktoré je povinný dodávateľ strážiť a ochraňovať sám. |
7.14. V prípade omeškania s plnením peňažného dlhu je dodávateľ povinný uhradiť odberateľovi úroky z omeškania vo výške o 5 percentuálnych bodov vyššej ako základná úroková sadzba Európskej centrálnej banky platná k prvému dňu omeškania s plnením peňažného dlhu (Nariadenie Vlády SR č. 87/1995 Z.z.). Zaplatenie úroku z omeškania nespôsobuje zánik povinnosti dodávateľa platiť zmluvnú pokutu podľa tejto zmluvy, ak sa strany nedohodnú inak. |
7.15. Dodávateľ je povinný oznámiť odberateľovi každú zmenu svojej právnej subjektivity, ako aj iné skutočnosti, ktoré by mohli ovplyvniť nájomný vzťah. |
8. Ostatné povinnosti dodávateľa a) Vprípade zistenia nedostatkov a chýb pri prevádzkovaní v prenajatých priestoroch je dodávateľ povinný vyrozumieť zástupcu ver. obstarávateľa a navrhnúť spôsob riešenia. O spôsobe riešenia bude spísaný „Písomný záznam“. b) Vylepšenie prenajatých priestorov na vlastné náklady je možné len po písomnej dohode so zástupcom ver. obstarávateľa, c) Stanovenú dobu výdaja stravy, prípadné úpravy a zmeny doby výdaja stravy bude možné realizovať len po dohode so zástupcom ver. obstarávateľa |
d) Dodávateľ zabezpečí stravovanie vlastných zamestnancov v jedálni mimo dobu výdaja stravy. e) Dodávateľ pre bezpečnú prevádzku prenajatých priestorov zabezpečí vykonanie odborných prehliadok a skúšok na elektrické a plynové spotrebiče na vlastné náklady. f) Náklady spojené s opravou alebo údržbou veľkokuchynských zariadení bude znášať dodávateľ na vlastné náklady v súlade s odbornými normami. g) ver. obstarávateľ si vyhradzuje právo umožniť stravovanie v stravovacom zariadení aj klientom iných zariadení. |
9. Zodpovednosť za chyby, záruky a reklamácie7.1. Dodávateľ zodpovedá za to, že predmet zmluvy je riadne plnený podľa dohodnutých podmienok a termínov uvedených v tejto zmluve. 2) Ak zástupca ver. obstarávateľa zistí, že dodané jednotlivé objednané denné jedlá nie sú pripravené a dodané v súlade so zmluvnými podmienkami dohodnutými vtejto zmluve , zástupca ver. obstarávateľa ihneď o tom oboznámi dodávateľa. V prípade dodania chybného objednaného jedla majú oprávnení zástupcovia ver. obstarávateľa právo požadovať dodanie náhradného jedla . |
3) V prípade, že dodávateľ nezabezpečí prípravu objednaných denných jedál do 1 hodiny od dohodnutej doby výdaja stravy , zaväzuje sa zabezpečiť dovoz a výdaj objednaných denných jedál z inej stravovacej prevádzky na vlastné náklady. 4) Dodávateľ zodpovedá za chyby v príprave a výdaji stravy, ktoré vzniknú pri jeho plnení v zmysle prí slušných ustanovení Obchodného zákonníka. |
10. Sankcie: 1) V prípade, že dodávateľ bezdôvodne nezabezpečí prípravu, dovoz a výdaj objednanej stravy do 1 hodiny od stanovenej doby výdaja stravy, uhradí zástupcovi ver. obstarávateľa vyúčtovanú zmluvnú pokutu vo výške 333,00 EUR. 2)V prípade, že dodávateľ nepredloží do 90 dní od podpísania tejto zmluvy spracovaný prevádzkový poriadok vrátane dokumentácie HACCP pre stravovaciu prevádzku a kuchyňu, uhradí zástupcovi ver. obstarávateľa vyúčtovanú zmluvnú pokutu vo výške 3,3 EURA za každý deň omeškania. |
3) Vyúčtovaný úrok z omeškania a vyúčtované zmluvné pokuty zaplatí povinná strana do 30 dní odo dňa doručenia vyúčtovania. |
11. Doba platnosti a zánik zmluvy: 1.Zmluva sa uzatvára na dobu určitú od 01.12.2017 do 31.12.2020, 2.Zmluva nadobúda platnosť a účinnosť dňom jej podpisu štatutárnymi zástupcami oboch zmluvných strán. 3. Zmluva zaniká: a) uplynutím dohodnutej doby, b) písomnou dohodou zmluvných strán, c) výpoveďou ktorejkoľvek zo zmluvných strán , s výpovednou lehotou 2 mesiace, ktorá začne plynúť od prvého dňa mesiaca nasledujúcom po mesiaci v ktorom bola doručená výpoveď, |
d) odstúpením jednej zmluvnej strany od zmluvy z dôvodov podstatného porušenia zmluvnej povinnosti druhou zmluvnou stranou. Odstúpenie je účinné dňom nasledujúcim po jeho doručení. |
12. Záverečné ustanovenia: 1. Zmluva sa povinne zverejňuje v súlade so zákonom č. 546/2010 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Zmluvné strany súhlasia so zverejnením na internetovej stránke ver. obstarávateľa. |
2.Zmluvné strany sú povinné sa vzájomne informovať o všetkých skutočnostiach, ktoré by mohli ovplyvniť plnenie tejto zmluvy. |
3.Túto zmluvu bude možno meniť a dopĺňať len písomne. |
4.V prípade, ak niektorá zo zmluvných strán nemôže dodržať podmienky určené touto zmluvou, je povinná druhej strane uhradiť preukázateľne vzniknuté náklady aškody spôsobené neplnením podmienok tejto zmluvy. |
5.Ak nebude v tejto Zmluve stanovené inak, právne vzťahy z nej vyplývajúce a vznikajúce sa riadia ustanoveniami zákona č.513/1991 Zb. Obchodného zákonníka vznení neskorších predpisov, zákonom č.40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov a ostatnými všeobecne záväznými platnými právnymi predpismi Slovenskej republiky. |
6.Zmluva bude vyhotovená v štyroch exemplároch, z ktorých každý má platnosť originálu. ver. obstarávateľ dostane dve vyhotovenia zmluvy a dodávateľ ďalšie dve. |
7. Zmluvné strany vyhlasujú, že túto zmluvu uzatvoria slobodne a vážne, prečítali si ju, porozumeli jej obsahu a nemajú proti jej forme a obsahu žiadne námietky, čo potvrdia vlastnoručnými podpismi. |
Názov | Veľkosť (bajtov) | Dátum vytvorenia |
---|
Hrnčiarska 37, Pezinok, Pezinok, Bratislavský, Slovenská republika
01.12.2017 00:00 — 31.12.2020 00:00
1,00 ako celok
462 500,00
Názov | Merná jednotka | Výhodnejšia hodnota | Váha |
---|---|---|---|
Cena s DPH | € | Menšia | 100 |
14.09.2017 08:56
29.09.2017 09:00
29.09.2017 09:15
20 min.
2 min.
Dátum predloženia | Hodnota | MJ | Kritérium |
---|---|---|---|
28.09.2017 11:36 - Vstupná ponuka | 460 000,00 | € | Cena s DPH |
28.09.2017 11:36 - Najvýhodnejšia ponuka | 460 000,00 | € | Cena s DPH |
Vážený používateľ,
v súvislosti s povinnosťou elektronizácie verejného obstarávania od 18.10.2018 a zároveň s cieľom vylepšenia používateľského komfortu sme pre vás pripravili novú verziu systému EKS, ktorá so sebou prináša: